Daphne van de Velde
photographer, visual artist

 

Fotografie is een middel voor mij om te reflecteren op de huid, de kwetsbare lichaamsgrens. Het gaat over het lichaam als publiekelijk bezit en het begrenzen daarvan, waar stop ik zelf en waar begint de ander.
Ik benader het lichaam als een gebouw en onderzoek de dialoog tussen de innerlijke wereld en de publieke ruimte en de gaten tussen binnen en buiten, sensorisch. De architectonische tussenruimte, waar ik zelf graag wil zijn.

Ik heb een dansachtergrond en studeerde Monumentale Kunst en Bouwkunst aan de Hogeschool voor de kunsten Arnhem (ArtEZ). Naast mijn autonome werk fotografeer ik in opdracht voor theater- en dansgezelschappen. Ook geef ik les op verschillende creatieve opleidingen.

 
 
 

I explore the skin in my work: the boundary between the internal and external.
The skin as a means of communication, a storyteller. What is the dialogue that takes place in the skin’s transparency?

I studied architecture at the Gelderland university of applied sciences and the Academy of Architecture Arnhem. I continued my education at the ArtEZ University of the Arts where I graduated with installations and photography. My work is commissioned by theatre and dance companies and I teach photography at several creative institutions.