Daphne van de Velde
photographer, visual artist

 

I explore the skin as public property in my work: the boundary between the internal and external and the sensory gateways between them. Where I end and you begin.
The skin as a means of communication, a storyteller. What is the dialogue that takes place in the skin’s translucency? 
I approach the body as Architecture.

I studied dance and architecture at the Academy of Architecture in Arnhem. I continued my education at the ArtEZ University of the Arts where I graduated with installations and photography. My work is commissioned by theatre and dance companies and I teach photography at several creative institutions.

 

 

Mijn werk gaat over de huid als publiekelijk bezit en het begrenzen daarvan, waar stop ik zelf waar begint de ander.
Fotografie is een middel voor mij om te reflecteren op de kwetsbare lichaamsgrens in zijn omgeving en de lastige relatie tot contact.
Het lichaam zie ik als architectuur. Ik onderzoek de dialoog tussen de innerlijke wereld en de publieke ruimte en de gaten daar tussen, sensorisch. Dat is voor mij de gestalte van het tussen, waar ik zelf graag wil zijn.

Ik heb een dansachtergrond en studeerde Monumentale Kunst en Bouwkunst aan de Hogeschool voor de kunsten Arnhem (ArtEZ). Naast mijn autonome werk fotografeer ik in opdracht voor theater- en dansgezelschappen. Ook geef ik les op verschillende creatieve opleidingen.